Pielea este cel mai mare organ uman, având numeroase funcții pentru a ne menține sănătoși, în principal cea de protecție, acționând ca un scut în fața factorilor de risc. Fiind expusă zilnic la nenumărate pericole, fără o grijă corespunzătoare poate dezvolta diferite afecțiuni, de la acnee, rozacee sau psoriazis, la anomalii pigmentare și chiar tumori benigne sau cancer. Dacă te confrunți cu probleme ale pielii, programează acum o vizită la clinica dermatologica Eminescu 100!

Ce este dermatologia?

Dermatologia este o ramură a medicinei care studiază, diagnostichează și tratează bolile și afecțiunile pielii, ale părului și ale unghiilor, precum și ale mucoaselor învecinate, a organelor genitale și a cavității bucale. Cu toate acestea, multe dintre simptomele bolilor de piele sunt ignorate de pacient, acesta apelând la serviciile unui medic abia în momentul în care problema avansează. De aceea este important ca, la fel ca în alte sectoare ale sănătății, să programezi un consult periodic, măcar o dată pe an, ca măsură de prevenție.

Când este necesar să programezi un consult dermatologic?

Chiar dacă este ideal să vizitezi frecvent medicul dermatolog pentru controale de rutină, în cazul în care observi modificări ale culorii pielii, sensibilitate acută, leziuni care provoacă mâncărimi, leziuni sub formă de bule, dezvoltarea unor plăci roșiatice sau modificare în diametru, culoare sau textură a unei alunițe, este necesar să programezi o vizită în cabinetul dermatologic cât mai curând.

Care sunt principalele boli de piele cu care te-ai putea confrunta?

În prezent există foarte multe afecțiuni ale pielii care pot crea disconfort și care, netratate, se pot agrava în probleme dermatologice severe. De la episoade de acnee vulgară, keratoză actinică, dermatită de contact, rozacee, eczeme sau psoriazis, la tumori benigne sau melanoame, carcinoame bazocelulare, carcinoame scuamocelulare, toate acestea pot fi depistate în stare incipientă printr-un control dermatologic de rutină și medicul va putea prescrie un tratament ușor prin care simptomele să fie diminuate și îndepărtată cauza.

Ce proceduri de diagnosticare se desfășoară în cadrul Clinicii Eminescu 100?

O clinică de prestigiu, care investește constant în inovație și dezvoltare, Eminescu 100 abordează problemele dermatologie într-o manieră holistică, studiind cauzele și stadiul afecțiunii, pentru a dezvolta un plan de tratament cât mai eficient. Controlul de rutină constă într-o anamneză și examen fizic, însă în multe cazuri poate fi necesară efectuarea unor teste mai amănunțite precum dermatoscopia, electrocauterizarea, examen la lampa Wood sau biopsia cutanată punch. Toate acestea se efectuează în cabinet, în câteva minute, ori de câte ori este nevoie pentru a exclude diagnosticuri severe atunci când există anumite semne ce trebuie analizate în detaliu.

Programează online un consult dermatologic la Eminescu 100

Dacă îți dorești să verifici starea pielii tale ori să analizezi îndeaproape câteva semne care te îngrijorează, poți să programezi oricând un control de specialitate în cadrul clinicii dermatologice Eminescu 100. Tot ce trebuie să faci în acest sens este să intri pe site și să completezi formularul de programare cu datele personale solicitate, dar și un scurt mesaj prin care să menționezi problema cu care te confrunți.

Pentru ca rezultatele examinărilor efectuate în cabinet să fie cât mai concludente, se recomandă să eviți utilizarea produselor cosmetice de îngrijire, parfumuri sau machiaj. După consultație se eliberează o scrisoare medicală pe baza căreia se eliberează și planul de tratament, acolo unde este cazul, care poate implica efectuarea unor teste mai riguroase, dar mai multe detalii vei primi direct din partea medicului dermatolog.

Fii atent la orice modificare a pielii și programează un consult periodic la Clinica Eminescu 100 pentru a depista și preveni probleme sau afecțiuni dermatologice!