Tesla va deschide o fabrică într-un oraș din România. Primarul susține că numărul de angajați va fi de cel puțin 200 într-o primă etapă, urmând a fi triplate, în viitor.

Partea grupului ceh TESLA, Tesla Energy Storage, dezvăluie intenția de a construi o fabrică de baterii într-un oraș din România. Bateriile care vor fi produse de această uzină de echipamente de stocare an energiei vor fi utilizate în zone rezidențiale, comerciale și industriale, precum și în vehiculele electrice.

Compania a ales Zona Liberă din Brăila pentru noua sa fabrică datorită locației sale.

„Pe lângă discuțiile cu autoritățile locale, se vede o efervescență a investițiilor în Brăila. Brăila nu este un oraș lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Brăila, care va face legătura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Brăila – Galați, despre investițiile din port.

Pentru noi, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul că Brăila este un port maritim la Dunăre, ceea ce ne ajută să aducem materia primă și să expediem produsele mult mai ușor”, au declarat reprezentanții companiei Tesla Energy Storage, subliniind că zona liberă este un avantaj semnificativ din perspectiva afacerii.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a menționat că fabrica va fi o investiție 100% verde, fără procese chimice, iar numărul de angajați va începe cu 200, cu perspectiva ca acesta să se tripleze în viitor.

Compania a anunțat că deja se caută un director pentru fabrica din Brăila, contribuind astfel la obiectivul de a genera venituri de un miliard de euro la unitatea de producție din Brăila, potrivit economica.net.

 

coral