Un părinte clujean reclamă faptul că în prima zi de școală li s-a cerut părinților 300 de lei dacă vor să fie amplaste paravane de plexiglas pe bănci și de asemenea, 30 de lei pentru dezinfectanții din clase.

”Domnule primar Emil Boc, in ultima perioada tot ati menționat ca școlile sunt pregătite, au fost bani alocați pentru tot ce este necesar in conformitate cu noile reglementări. Intrebarea mea este: de ce din prima zi de scoala se cer bani părinților?  In prima zi au cerut 300 ron pentru paravanul de plastic care sa fie pus la fiecare elev. In plus au cerut 30 ron pentru dezinfectant . Ce fonduri si unde au distribuit fonduri primaria? Este vorba de Școala Titulescu, au propus părinților să monteze paravan în față la fiecare elev ,iar daca esti de acord acesta costa 289 ron. Plus dezinfectant au zis ca este in bai si pe coridor gratuit , dar in sălile de clasa nu este , iar pentru acesta trebuie 30 ron”; menționează un tătic, arată Ziar de Cluj.

Primarul Emil Boc a avut un răspuns vehement în această situație și a menționat că dacă se vor aduce dovezi care să susțină aceste afirmații va solicita public demisia respectivului director. 

”Acest director trebuie să plece acasă. S-au alocat toate sumele prin trei rectificări de buget. Dacă așa ceva există voi cere public demiterea acelui director. Este inadmisibil ca acest lucru să se facă. Mă îndoiesc că există, dar cu probe voi cere public demisia acelui director de școală”, potrivit primarului Emil Boc.

Inspectorul Școlar General Marinela Marc a precizat de asemenea, că părinții nu vor trebui să dea bani la școli pentru dezinfectanți, plexiglas sau alte materiale deoarece școlile au primit de la Consiliul Local suficienți bani. Iar directorii care le cer părinților bani ar trebui să își dea demisia.