Papa Francisc se va întâlni miercuri, separat, cu familii ale ostaticilor israelieni reţinuţi în Gaza şi cu rude ale palestinienilor care locuiesc pe acest teritoriu, a anunţat vineri Vaticanul, informează AFP.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, doreşte să îşi exprime „apropierea spirituală faţă de suferinţa tuturor” în cadrul acestor discuţii care vor avea loc în marja audienţei generale de miercuri, a indicat purtătorul său de cuvânt, Matteo Bruni, menţionând „caracterul pur umanitar al acestor întâlniri”.

Duminică, Papa a subliniat că „fiecare fiinţă umană, fie că este creştin, evreu, musulman, oricare i-ar fi poporul sau religie, fiecare fiinţă umană este sacră, preţioasă în ochii lui Dumnezeu şi are dreptul de a trăi în pace”, a amintit purtătorul său de cuvânt.

Israelul a promis că va „anihila” Hamas, care a preluat puterea în 2007 în Fâşia Gaza, după atacul lansat pe teritoriul israelian de mişcarea islamistă pe 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morţi. În Fâşia Gaza, bombardamentele israeliene necontenite s-au soldat cu 12.000 de morţi, dintre care 5.000 de copii, potrivit unui nou raport publicat vineri de Ministerul Sănătăţii al Hamas.