Birourile Parchetului European (EPPO) din Timişoara şi Bucureşti au efectuat percheziţii la Arad şi în alte locuri, într-o anchetă cu privire la o presupusă fraudă la un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 estimată la peste trei milioane de euro din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi din surse naţionale, se arată pe site-ul EPPO.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate sume de bani, 112.000 de euro şi 17.300 de lei, dar şi date şi dispozitive de stocare media, anunţă Parchetul.

Potrivit anchetatorilor, administratorul întreprinderii beneficiare, al cărei nume nu a fost divulgat, ar fi falsificat declaraţii ale unor lucrări care nu au fost executate în întregime.

Acesta a trimis organismului intermediar de gestionare a fondurilor UE facturi fiscale, rapoarte de lucru şi devize care păreau să ateste finalizarea unor lucrări care, în realitate, nu au fost executate în întregime.

Percheziţiile au fost desfășurate cu susţinerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad, mai precizează EPPO.

Parchetul European este „ministerul public” independent al Uniunii Europene (UE), însărcinat cu urmărirea, anchetarea şi aducerea în faţa justiţiei infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE.

Sursa foto – Caracter ilustrativ: EPPO