Dan Ionescu, patronul firmei de pompe funebre Rotcons, a fost condamnat definitiv de magistrații de la Curtea de Apel Cluj.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul Ionescu Dan – împotriva sentinţei penale nr.940 din 27.11.2020 a Judecătoriei Cluj-Napoca pronunţată în dosar nr. 21882/211/2019. În baza art.275 alin.2 C.pr.pen. obligă inculpatul apelant să plătească 400 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 05 aprilie 2021”, arată soluția pe scurt a instanței.

Potrivit procurorilor, ”Dan Ionescu, administrator al firmei de pompe funebre Rotcons, era cunoscut în rândul unor funcționari publici din cadrul Serviciului de Ambulanță Cluj pentru faptul că remunerează cu diverse sume de bani, de regulă 600 lei pentru fiecare caz, pe medicii și ambulanțierii care-i aduc la cunoștință, direct sau prin intermediul unui angajat, informații nepublice (existența decesului, numele persoanei, adresa sau boala de care suferea) obținute în urma constatării decesului unei persoane, cu condiția ca aparținătorii să încheie un contract de prestări servicii cu Rotcons.

Pentru a primi banii, angajații Serviciului de Ambulanță Cluj îi contactau pe Ionescu sau pe Handrea Laurențiu, unul dintre angajații de la Rotcons, lui și le spuneau cine sunt aparținătorii decedaților”, arată rechizitoriul.

Instanța de fond l-a condamnat pe Ionescu la aproape 2 ani cu suspendare.