Flaviu Chertes, băiatul fostului secretar de stat Mircea Chertes și patronul Parkingului Mărăști, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Plângerile penale vin de la fosta iubită a acestuia și pe prietena ei. Cele două susțin că au fost agresate de tânărul afacerist în incinta clubului /Form Space, informează Ziar de Cluj.

Chertes Jr. are mai multe apariții în mass-media legate de accidente și probleme cu polițiștii clujeni, fiind condamnat anterior la opt luni de închisoare cu suspendare, cu amânarea aplicării pedepsei. 

„Prin Rechizitoriul nr. 9391/P/2018 din data de 18.01.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, dosar înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca sub numărul 1197/211/2021, s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârşirea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, ambele prev. de art. 193 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen. privind concursul de infracţiuni, reţinându-se în fapt că în noaptea de 07/08.12.2018 în timp ce se afla în clubul Form Space inculpatul le-a agresat fizic pe persoanele vătămate, lovind-o  cu palma peste față în mod repetat și prinzând-o de gât, mușcând-o de pomete și lovind-o cu palma pe persoana vătămată, cauzându-i acesteia suferințe fizice care nu au necesitat îngrijiri medicale.

Fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, arată procurorul Ionel Udedec din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. 

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că trimiterea în judecată a lui Chertes s-a făcut în ciuda faptului că victimele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar sursele Ziar de Cluj susțin că nu există martori la incident, ori imagini din incinta clubului în care acesta a fost acuzat de agresiuni fizice împotriva persoanelor vătămate.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a acestuia în stare de libertate. 

coral