Fostul președinte rus Dmitri Medvedev și-a încurajat sâmbătă conaționalii să descarce și să publice pe internet copii piratate ale filmelor care au devenit indisponibile în Rusia după ce platforma de streaming Netflix s-a retras din țară din pricina invaziei în Ucraina, relatează TASS.

„Știți ce? Căutați sursele potrivite și descărcați totul de pe ele. Dacă toate aceste „Netflix-uri” și altele au plecat de la noi, atunci vom descărca totul și le vom folosi gratuit. Personal, chiar le-aș distribui pe tot internetul pentru a le provoca daune maxime. Daune maxime, astfel încât să dea faliment!”, a declarat Medvedev.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că este în asentimentul lui Dmitri Medvedev, potrivit TASS.

„Sunt de acord cu Dmitri Anatolevici (n.red. Medvedev). Avem de-a face cu pirați, aceștia sunt cei care ne-au jefuit, cei care ne-au confiscat și furat bunurile. Expresia „conținut piratat” ar trebui percepută sub un alt sens”, a transmis Peskov.

În luna mai a anului 2022, platforma de streaming Netflix a anunțat se retrage din Rusia din pricina invaziei ruse în Ucraina. Înainte de a-și anunța retragerea, Netflix a fost forțată de autoritatea de reglementare a audiovizualului din Rusia să difuzeze canale ale televiziunilor de stat, însă platforma de streaming a refuzat să se supună legii din Rusia.