Arest preventiv pentru un tânăr de 20 de ani din localitatea clujeană Recea Cristur, care este acuzat că a violat o femeie de 71 de ani din localitatea Zalha, judeţul Sălaj.

Poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Ileanda au fost sesizaţi, miercuri, în urma unui apel la 112, de la un bărbat din comuna sălăjeană Zalha că, în 21 martie, în jurul orei 22.00, o persoană necunoscută ar fi pătruns în locuinţa vecinei sale de 71 de ani şi ar fi violat-o.

”În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii sălăjeni, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Petru Rareş din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa Năsăud, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 20 de ani, din comuna Recea Cristur, judeţul Cluj. În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Ileanda l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe tânărul de 20 de ani, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj”, se arată în comunicatul menţionat.

Faţă de tânărul de 20 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu, instanţa de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.