Un caz de moarte violentă, petrecut în noaptea de Revelion, a avut loc într- un apartament de pe strada Horea. Pompierii au fost alertați că un incendiu a izbucnit în locuința unei pensionare. La fața locului aceștia au descoperit cadavrul, ars parțial, al unei femei în vârstă de 65-75 de ani. Victima era imobilizată la pat, cu o leziune la cap, produsă de un obiect contondent. După toate probabilitățile, făptașul a aprins locuința ca să șteargă probele, deci în acest caz fiind probabil vorba de o crimă, urmată de incendiere. La această oră, poliția și medicii legiști, coordonați de un procuror, se află la fața locului și fac cercetări.

„În jurul orei 3.10, două autospeciale, din cadrul aceleiași subunități care a intervenit la incendiul anterior, și un echipaj SAJ au fost alertate ca urmare a unui incendiu care cuprinsese o casă de locuit de pe strada Valea Seacă din municipiul Cluj-Napoca.
În momentul sosirii pompierilor la locul incendiului, arderea se manifesta generalizat la întreg acoperișul casei și într-una dintre camerele acesteia. În alte două încăperi se ardeau focare cu intensitate diferită, într-una ardea tavanul în întregime, și erau complet inundate cu fum.
Având în vedere agitația familiei autoevacuate și faptul că a fost transmis inițial în apelul de urgență faptul că a rămas un copil înăuntrul casei, pompierii au pătruns înăuntrul camerelor cuprinse de flăcări pentru a căuta dacă au rămas, într-adevăr, persoane surprinse înăuntru. Din fericire, nu rămaseră persoane înăuntru, ci doar a fost o informație neclară transmisă de familia, de cinci membri, care a reușit să se autoevacuaeze până la sosirea pompierilor.
Focarele au fost stinse în cca 20 de minute după sosirea pompierilor la fața locului, fiind evitată extinderea flăcărilor la o altă casă situată la o distanță de cca 4 m față prima casă.
Imobilul, cu o suprafață de cca 70mp, a fost distrus în mare parte de flăcări, având în vedere că în podul acestuia a fost depozitată o cantitate mare de materiale combustibile și care ardeau generalizat în momentul sosirii pompierilor la fața locului.
Un echipaj de jandarmi a fost dislocat la locul incendiului, pentru a asigura siguranța salvatorilor și a persoanelor care se adunaseră în apropierea zonei respective.
Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la jarul aprins căzut din sobă și neglijența familiei în manipularea acestuia.
Echipajul SAJ a consultat o persoană pentru o rană ușoară, suferită după finalizarea intervenției, însă nu a fost transportată la spital”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

 

coral