Părinții copiilor de la „grădinița groazei” din Popești Leordeni au fost luni audiați de polițiști în dosarul penal deschis pentru rele tratamente aplicate minorului. Comportamentul educatoarei, care urla și amenința copiii, a fost descoperit după ce unul dintre părinți a pus un microfon în haina unui copil.

Bullyingul se poate petrece la școală, la grădiniță, la locul de joacă sau chiar în familie.

„A fost un părinte care bănuia ceva și a pus un microfon în haina unui copil. Și în ziua aia, la sfârșit de zi, ne-a trimis înregistrarea tuturor părinților. Și așa s-a aflat tot ce s-a întâmplat acolo”, a spus jurnaliștilor unul dintre părinți, conform unor imagini difuzate de Digi24.

„Plângea dimineața că nu vrea la grădiniță” Una dintre mamele chemate la audieri spune că pentru ea este clar că cei mici erau și loviți de educatoare, pentru că se aude pe înregistrare cum copilul său susține că vrea la doctor.

„Este a doua grădiniță la care venim. La cealaltă grădiniță a fost și acolo lovit. Copilul meu este cel pe care îl auziți în înregistrare că cere la doctor. În momentul în care este lovit sau se lovește, așa reacționează el la durere și cere să fie dus la doctor. Copilul meu face terapie de trei ori pe săptămână, face logopedie și terapie cognitivă. A intrat practic fără să vorbească în grădiniță și și-a dat drumul să vorbească, dar nu foarte mult. Plângea dimineața ca nu vrea la grădiniță”, a spus mama copilului.

Tot ea susține că, totuși, a fost surprinsă de cele patru ore de înregistrări în care se aude cum educatoarea îi amenință pe copii.

„Pe noi asta ne-a surprins… Copilul venea dimineața, îl pupa, îl lua, nu avea nicio chestie și, totuși, ați auzit și dumneavoastră… Sunt patru ore de înregistrări care cu greu pot fi îndurate”, a mai spus mama copilului.

„Grădinița groazei” din Popești-Leordeni Activitatea centrului educațional care pretindea că este grădiniță privată din Popești-Leordeni, unde o educatoare a fost înregistrată în timp ce urla și amenința copiii, a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după relatările din presă.

Educatoarea în vârsta de 24 de ani, care este la rândul ei mamă, va fi chemată la audieri pentru a da explicații privind comportamentul său, potrivit Știrile ProTV.

Grădinița privată a fost închisă vineri pentru mai multe nereguli. Firma nu deținea nici analiză de risc la securitate fizică, nici casă de marcat, deși încasa plăți în numerar. Centrul a fost amendat cu 30.000 lei, după ce polițiștii serviciului de combatere a criminalității economice au descins la centrul educațional.

În urma anchetei făcute de Știrile PRO TV, alți părinți i-au acuzat pe patroni că au ascuns comportamentul educatoarei care i-a traumatizat pe micuți. Polițiștii desfășoară ancheta in rem, fără a pune pe cineva sub acuzare. Părinții au fost invitați să depună plângeri.

„Băi, vă crăp capul!” Femeia a fost filmată cu camera ascunsă. În înregistrarea de patru ore obținută de Pro TV, ea a jignit încontinuu copiii, amenintându-i cu violență fizică.

Educatoare: „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ți dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îți mai aud gura, mototolesc foaia asta și ți-o dau să o mănânci.”

Educatoare: „Ți-am zis să te potolești? Ți-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasa? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înțeles? Aici încremenești, pe scaun.

Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?

Educatoare: Da! Să-ți duc creierul asta la reparat, poate îți revii.”

  coral