Gest inconștient al unui turist din stațiunea Muntele Mic, județul Caraș-Severin. Bărbatul a rămas împotmolit în zăpadă după ce a vrut să traverseze pârtia cu maşina ca să-și lase bagajul direct la hotel. Bărbatul era cazat la un hotel din stațiunea Muntele Mic și avea de cărat mai multe bagaje. Atunci, spun jandarmii din Caraș-Severin, s-a gândit să traverseze cu mașina două pârtii, zonă unde se aflau turiști, unii dintre ei cu schiurile, alții cu snowboard-ul sau sania.

Șoferul a fost observat de jandarmii montani aflați în patrulare. Aceștia s-a deplasat la bărbat și l-au identificat. Ei l-au întrebat pe șofer ce l-a făcut să intre cu mașina pe pârtie, iar răspunsul i-a uimit: a făcut asta pentru că nu a vrut să care bagajele pe distanță mare prin stațiune, și nici nu a vrut să apeleze pentru transportul acestora la personalul unității de cazare.

Jandarmii l-au amendat pe bărbat cu o mie de lei, pentru încălcarea regulilor de acces în stațiune.

A rămas împotmolit în zăpadă

Comunicatul Jandarmeriei: „Un turist din stațiunea Muntele Mic, județul Caraș-Severin, a traversat cu mașina două pârtii, punând în pericol viața și integritatea schiorilor, deoarece a ignorat semnele clare de interzicere a accesului.

Acesta a rămas împotmolit cu vehiculul său chiar la baza ultimei pârtii.

Jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic, aflați în misiune de patrulare, au observat mașina pe pârtia de schi și au intervenit prompt la fața locului. După identificarea conducătorului auto, acesta a declarat că intenționa să-și ducă bagajul la hotel, fără să folosească mijloacele de transport asigurate de proprietarii locurilor de cazare.

În urma incidentului, turistul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru încălcarea regulilor de acces și punerea în pericol a siguranței pe pârtiile de schi.

Reamintim tuturor turiștilor importanța respectării semnelor și regulilor de siguranță în zonele montane, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite”, arată digi24.ro