Afacerile ilegale care se făceau cândva la colț de stradă s-au mutat pe Telegram, unde există adevărate rețele de infractori. Grupurile care se află pe această platformă de comunicare tranzacționează droguri, permise false și chiar bani falși, avertizează polițiștii!

Administratorii organizațiilor cu peste o mie de membri, de exemplu, promit să ofere bancnote false la prețuri imbatabile. În special, o taxă de 1.700 de euro este aplicată pentru bani falși în valoare de 30 de mii de euro, iar o taxă de 100 de euro este aplicată pentru 12.000 de euro falși.

Pentru a-i convinge pe cumpărători, comercianții de bancnote false folosesc lampa cu ultraviolete pentru a-și demonstra calitatea banilor pe care îi vând. Chiar și așa, mare atenție. În conformitate cu Codul Penal, deținerea și utilizarea de bani falsi poate duce la o pedeapsă de închisoare de la trei la zece ani.

Apoi, poliția care supraveghează aceste afaceri afirmă că în majoritatea cazurilor, totul este o înșelătorie. Cei care comandă bancnote false nu le primesc niciodată și rămân cu o pagubă de sute de lei sau chiar mii de euro.

Falsificarea monedei cu valoare circulatorie se pedepsește, de asemenea, cu închisoarea de la trei la zece ani și interzicerea exercitării unor drepturi, notează antena3.ro

Alertă în supermarketuri și magazine
Bani falși sunt distribuiți în România. Un angajat dintr-un magazin din București a descoperit că un client le-a pus o bancnotă falsă de recuzită.

Este vorba despre o bancnota de 100 de lei în stare aproape impecabilă, fabricată din plastic, de dimensiuni și culori identice cu una adevărată. În schimb, pe ea este scris „Play Money”, un detaliu care poate fi omis atunci când nu te uiți atent la bani.

Vânzătoarea a sunat imediat Poliția după ce a remarcat exact acest detaliu.

 

coral coral