IGPR a lansat o licitaţie pentru a cumpăra răngi, compresoare şi ciocane de greutate mare pentru forţarea căilor de acces. Potrivit anunţului, valoarea totală estimată fără TVA a ciocanelor este de aproape 200.000 de lei, iar a compresoarelor şi răngilor de aproape un milion de lei.

Poliţia Română a lansat pe SEAP o licitaţie pentru a achiziţiona 88 ciocane de greutate mare pentru forţarea căilor de acces. Valoarea totală estimată este de 184.800 de lei.

„La nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost achiziţionate şi distribuite structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale dispozitive de pătrundere şi intervenţie marca Holmatro, în vederea îndeplinirii misiunilor specifice prin diminuarea timpului de pătrundere în cazul situaţiilor care necesită un răspuns prompt. De asemenea, pentru utilizarea pe termen lung a dispozitivelor este necesară achiziţionarea de dispozitive manuale pentru forţarea căilor de acces, constând în ciocane de gretate mare”, potrivit caietului de sarcini.

Data de deschidere a ofertelor este 18 mai 2023.

De asemenea, Poliţia cumpără şi compresoare şi răngi pentru forţarea căilor de acces în valoare de 923.560 de lei, iar oferetele vor fi deschise pe 25 mai.

„Având în vedere misiunile specifice desfăşurate de poliţiştii structurilor de intervenţii şi misiuni speciale (SIIAS/SAS), este necesară achiziţionarea bunurilor materiale necesare utilizării acestora împreună cu dispozitivele de pătrundere şi intervenţie marca Holmatro, achiziţionate şi distribuite structurilor beneficiare în cursul anului precedent”, menţionează Poiliţia Română.

coral