Doi polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca au fost sancționați disciplinar, cu mustrare scrisă, la data de 1 martie 2023, pentru că au redirecționat sesizările clujenilor către compania de salubritate, în loc să ia măsuri împotriva celor care au aruncat deșeuri ilegal.

În loc să facă ordine prin orașul de cinci stele, cei doi polițiști locali au redirecționat către compania de salubritate sesizările în care erau informați că diferite persoane aruncă deșeuri în mod necorespunzător, în zona Piața Abator.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, în cursul anului trecut, mai multe persoane au aruncat în repetate rânduri deșeuri în mod necorespunzător, în zona Piața Abator, iar cetățenii cu spirit civic au sesizat Poliția Locală pentru a rezolva problema.

Din păcate, polițiștii nu au fost înzestrați cu un spririt civic asemănător și nu s-au sinchisit să soluționeze la timp solicitările repartizate. Mai mult, aceștia au plasat sarcina în cârca companiei de salubritate și abia după câteva zile s-au prezentat la fața locului pentru a verifica dacă situația a fost sau nu rezolvată. Cei doi polițiști nici măcar nu au încercat să ia măsuri împotriva celor care au aruncat deșeuri ilegal, iar în final s-au ales cu o mustrare scrisă din partea primarului Emil Boc.