Poliţiştii români au pus în aplicare, în ultima săptămână, 19 mandate europene de arestare, 589 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen fiind localizate pe teritoriul ţării noastre.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române transmis duminică AGERPRES, cele 589 de persoane au fost depistate în perioada 30 iunie – 6 iulie, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

„Poliţiştii români au pus în aplicare 19 mandate europene de arestare, fiind depistate 102 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 232 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 16 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 30 de documente şi au fost găsite 45 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate.

Conform aceleiaşi surse, 199 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 31 erau urmărite în baza unor mandate europene de arestare, 21 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 17 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară şi opt erau semnalate dispărute de autorităţile române.

„Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 14 documente şi două autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”, se mai menţionează în comunicat.