Victor Micula și Raul Goina, ambii implicați într-un caz de fraudă cu asigurări auto cu un prejudiciu de 275.000 euro au fost eliberați de acuzații  după o lungă perioadă de procese datorită unei „portițe legislative”.

Cei doi au fost trimiși în judecată pe 1 februarie 2022, cu Goina acuzat de fals în declarații, iar Micula pentru instigare la această infracțiune.

Procesul a vizat o tentativă de fraudă legată de încercarea lui Micula jr. de a obține despăgubiri de 275.000 euro pentru un Mercedes Benz G 500 pe care se presupunea că ar fi fost distrus într-un accident.

Incidentul rutier s-a petrecut pe 30 martie 2018, când Goina a raportat la 112 că mașina de teren a lui Micula jr. a fost distrusă într-un accident pe serpentinele dintre Budureasa și Stâna de Vale.

Acesta susţinea că, în timp ce conducea una dintre maşinile de teren Mercedes Benz G 500 ale lui Micula jr. pe drumul judeţean DJ 764A, pe serpentinele dintre Budureasa şi Stâna de Vale, a pierdut controlul bolidului în momentul în care a vrut să evite nişte pietre de pe carosabil, iar maşina s-ar fi prăbuşit în prăpastie, în timp ce el a reuşit să se salveze în ultima clipă.

Maşina, după cum aveau să constate poliţiştii în raportul lor, a fost distrusă în totalitate, neavând „niciun singur element în stare de funcţionare”.

Însă, verificările ulterioare au ridicat suspiciuni cu privire la circumstanțele evenimentului rutier și la veridicitatea declarațiilor făcute.

Mercedesul fusese asigurat împotriva distrugerii prin poliţă de asigurare facultativă încheiată cu firma Omniasig Vienna Insurance doar cu o lună mai devreme, pe 28 februarie 2018, iar tânărul milionar a solicitat deschiderea unui dosar de daună totală şi plata sumei asigurate, adică 275.000 euro.

Doar că, verificând circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier, inspectorii de asigurări au ajuns la concluzia că avariile maşinii nu erau defel în concordanţă cu traiectoria şi modul în care fusese descris accidentul. Ca atare, au refuzat să plătească, potrivit ebihoreanul.ro.

În octombrie anul trecut, după mai bine de un an în care cauza s-a plimbat în două rânduri în Camera preliminară a Judecătoriei Beiuş, iar apoi şi a Tribunalului Bihor, pentru verificarea actelor de urmărire penală şi a rechizitoriului, dosarul a dispărut, reapărând abia în februarie, în acest an, „cusut” la o altă cauză.

În tot acest timp, procesul a trenat, iar răspunderea penală pentru faptele celor doi împricinaţi, pedepsite cu închisoare între 3 luni la 2 ani sau cu amendă, s-a prescris.

  coral coral