Femeia s-a folosit de o eroare dintr-o lege şi a divorţat de soţul ei de 11 ori. A vrut s-o facă şi a 12-a oară, dar judecătorii au considerat că a profitat destul.

coral

Potrivit Krone, o femeie din Austria a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a rămas văduvă în 1981, prin divorţ. În 1982 s-a recăsătorit, iar până în 2022 a divorţat de 11 ori de noul ei soţ. Ea s-a folosit de o lacună din legea divorţului, potrivit căreia trebuia să beneficieze de pensie de văduvă.

Interesant e că ambii bărbaţi, atât fostul, cât şi cel cu care se căsătorea şi de care divorţa, trăiau în aceeaşi gosopdărie. După fiecare divorţ femeia primea o pensie de văduvă, iar după moartea primului ei soţ a primit şi o indemnizaţie în valoare de 2,5 ori cuantumul pensiei.

Al 12-lea divorţ nu a fost validat de instanţă În 2022, când a intentat cel de-al 12-lea de divorţ, Casa de Pensii din Austria a refuzat să-i mai dea banii. Supărată, femeia a dat în judecată autoritatea statului.

După ce a trecut prin toate etapele procesului, Curtea Supremă nu i-a dat dreptate motivând că femeie a „utilizat abuziv legea divorţului”. Femeia a invocat că de data asta s-a certat rău cu soţul ei şi nu mai există cale de împăcare, dar nu a fost crezută. Cum divorţul nu a fost validat de instanţă, cei doi sunt în continuare căsătoriţi.