Premieră în Anglia, după ce un câine a fost tratat pentru dependență de alcool.

Un cățeluș de sex masculin pe nume Coco a ajuns la Woodside Animal Welfare Trust suferind de abstinență canină la alcool. Adăpostul de animale a declarat că a fost „o premieră” pentru ei să vadă așa ceva, scrie Daily Mail.

Centrul de salvare a animalelor din Plymouth, Devon, a adăugat că labradorul Coco, în vârstă de doi ani, se află la ei de mai bine de o lună. Asta după ce a avut nevoie de îngrijiri medicale intensive.

Premieră. Un câine a fost tratat pentru dependență de alcool

Coco a ajuns la adăpost împreună cu un alt câine, după ce stăpânul lor a murit.

Cei doi câini se simțeau din ce în ce mai rău, imediat după ce au ajuns la adăpost.

Un medic veterinar care se afla la fața locului în acel moment a făcut tot posibilul pentru a-i salva pe ambii câini, însă cel de-al doilea câine a murit.

Labradorul maro a avut de atunci nevoie de îngrijiri medicale permanente. Iar simptomele sale indicau că se afla în sevraj alcoolic.

Personalul de la centrul de salvare a declarat pentru Telegraph că ambii câini au devenit dependenți de alcool. După ce stăpânul lor a lăsat diverse recipiente cu băutură la îndemâna câinilor, apoi a murit.

Câinele a petrecut patru săptămâni sedat la adăpost pentru a-l ajuta să facă față simptomelor de sevraj și pentru a reduce riscul unor noi crize.

„Suntem atât de recunoscători că acum se află în afara pericolului. Iar Coco nu mai ia niciun fel de medicamente. Mai mult decât atât și începe să se comporte ca un câine normal.

Nu este încă pregătit pentru adopție și, deși fizic pare să-și fi revenit, mental este încă foarte anxios uneori”, a declarat un reprezentant al adăpostului.