Nepot al regretatului stareț Teofil Bădoiu, preotul Cristian Dragomirescu este astăzi recunoscut drept unul dintre cei mai talentați portretiști din România. Recent, acesta a avut o expoziție impresionantă de icoane și portrete la unul dintre cele mai faimoase teatre din Londra, Shaw Theatre.

Cristian Dragomirescu și actorii Iulia Dumitru și Constantin Cotimanis | FOTO: Ciprian Photography

Expoziția, intitulată „Inimă de România”, a avut loc la Shaw Theatre din Londra și a atras sute de invitați, inclusiv pe cunoscutul actor Constantin Cotimanis. Dragomirescu a expus o colecție de peste 25 de icoane de diferite dimensiuni, inclusiv 10 miniaturi, toate realizate în stil bizantin și poleite cu foiță de aur. Alături de icoane, preotul a prezentat și portrete ale unor mari personalități românești, precum Regele Mihai, George Enescu, Ștefan Luchian și Vasile Alecsandri.

Cristian Dragomirescu a explicat viziunea sa asupra succesului în cadrul unui interviu: „Aflând prietenii mei că voi avea o expoziție la Londra, toți mi-au urat ‘Succes!’. Și m-am întrebat în sinea mea ce înțeleg ei prin succes: recunoaștere, bani, faimă? Succesul, în accepțiunea mea, este bucuria oamenilor de a fi împreună într-un moment de împărtășire a frumosului și a bucuriei vieții, așa cum a fost la Londra. Asta este o expoziție de icoane, de portrete, asta este o piesă de teatru, o bucurie împreună trăită! Nu e nimic altceva. Succesul, bunăoară, este împărtășirea acestei bucurii. Mulțumesc din tot sufletul doamnei Mădălina Apopei și Event Up.uk pentru organizarea acestui eveniment care a adus atâta bucurie în inimile multor oameni.”

Înaintea vernisajului, pe scena teatrului din Londra au performat actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Victoria Bobu, în premiera piesei „Ah, bărbatul! Vai, femeia!”.

Absolvent al Liceului de Artă Dinu Lipatti și al Facultății de Teologie din Pitești, Cristian Dragomirescu este preot la o biserică din Ștefănești-Argeș. Prieten bun cu prințul Șerban Dimitrie Sturdza și cu muzicianul Harry Tavitian, Dragomirescu a realizat, printre altele, un portret în mărime naturală al Regelui Mihai I, pe care i l-a prezentat personal fostului monarh în 1996.

Shaw Theatre, gazda expoziției, este unul dintre cele mai cunoscute teatre din Londra. Funcționând din 1971, pe scena sa au performat actori celebri precum Mia Farrow, Vanessa Redgrave, Ian McKellen și Judi Dench, precum și muzicieni de top precum Boy George și Van Morrison. În 1985, Shaw Theatre a găzduit repetițiile legendarei trupe Queen, înainte de memorabilul concert Live Aid de pe Wembley, considerat cel mai bun concert live din istoria rockului.