Primăria Cluj-Napoca a reziliat contractul cu Mossfern, firma de amenajare urbană responsabilă de modernizarea străzilor Kogălniceanu, Universtății și altora adiacente.

Potrivit Ziar de Cluj, anunțul a fost făcut de viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio. Mai să nu îi plângi de milă când spune că proiectul a fost extrem de greu. Dacă nu știați, a fost cea mai amplă lucrare derulată vreodată în Universul cunoscut.

„Din păcate acolo avem câteva întârzieri. A fost un proiect extrem de greu, cu foarte multe chestiuni care au apărut pe parcurs, pornind de la grupul statuar Școala Ardeleană și statuia lui Emil Racoviță, precum și problema arborilor de pe strada Universității… Am avut nevoie de timp pentru a clarifica toate aceste elemente care au apărut.

A trebuit să și reziliem contractul cu proiectantul, pentru că nu a dorit să pună grupul statuar Școala Ardeleană înapoi pe soclu și am avut o perioadă de timp în care am fost blocați, a trebuit să reziliem contractul și să încheiem un alt contract cu un alt arhitect, pentru că avem nevoie de un proiect.

În acest moment, lucrurile sunt clarificate, să spun așa. Sperăm ca până la sfârșitul anului aceste lucrări să fie gata”, a spus Dan Tarcea.