În data de 17 februarie, începând cu ora 19:00, 15 păpușari vor prezenta 9 momente scurte de teatru de animație pentru adulți, ca să stârnească zâmbete și gânduri, în cadrul primului eveniment Puppet Slam din Cluj-Napoca, organizat de teatrul independent Magic Puppet.

Încă de la început, misiunea Magic Puppet a fost aceea de a promova arta păpușeriei publicului larg, indiferent de vârstă. Din acest motiv, în acest weekend organizează „Necenzurat”, un eveniment de Puppet Slam, care dorește să aducă în fața publicului maeștrii păpușeriei din Cluj-Napoca.

„Cine trage sforile în Cluj? Ale cui mâini mânuiesc zâne, persoane influente, iepurași și moartea însăși? Cine stă în spatele siluetelor pe care clujenii le iau drept adevărate? Cine manipulează lumina, distrage atenția și direcționează privirea spectatorului? Păpușarii din Cluj! Știați că oameni pe care i-ați văzut jucându-se frumos cu păpușile la ore convenabile pentru familiile cu copii practică teatrul de animație și la ore mai puțin civilizate? Dacă nu știați, e pentru că nu voiau ei să știți. Pe 17 februarie, un grup organizat de păpușari vă invită să vedeți ce nu vă arată ei de obicei”, au transmis reprezentanții Magic Puppet.

Apărut în America în 1985, conceptul a fost inspirat de popularele Poetry Slams care se desfășurau la Nuyorican Cafe. Teatrul Ninth Street a transformat faimoasele sale Spaghetti Dinners, adică serile de spectacol și mâncat paste, în Puppet Slams. Iar restul e istorie.

În România, Ana Crăciun Lambru este cea care a adus în lumina reflectoarelor conceptul de Puppet Slam. Și acesta cu siguranță s-a bucurat de un mare success în rândul publicului din București.

De aceea, Magic Puppet va oferi publicului o seară de neuitat vineri, de la ora 19:00.

Link pentru bilete: https://eventbook.ro/theater/bilete-puppet-slam-cluj

(Se) vor juca:

Suciu Florin

Selma Dragoș

Andreea Bolovan

Robert Gutunoiu

Georgiana Bighescu

Tavi Voina

Andreea Ajtai

Delia Gavlițchi

Iulia Dinescu

Oana Tămaș

Ion Iurcu

Robert Trifan

Dragoș Lupău

Iulian Lungu

Despre Magic Puppet

Asociația Magic Puppet este o organizație care are ca scop promovarea artei păpușeriei și a magiei scenice publicului larg, indiferent de vârstă. Principalele activități ale organizației includ crearea și desfășurarea de spectacole educative pentru copii, realizarea de ateliere socio-educative pentru tineri și implicarea voluntarilor în proiectele noastre de educație prin proiecte culturale.

Încă de la înființare, Magic Puppet și-a desfășurat preponderent activitatea în mediul rural, funcționând ca o companie de teatru ambulant, activitatea de bază, spectacolele, fiind nu de puține ori completată de scurte discuții cu copii despre ce înseamnă teatru/teatru de păpuși, demonstrații de mânuire ș.a. Astfel s-a creat nevoia de proiecte adresate comunităților defavorizate.

Începând din anul 2019, Magic Puppet și-a deschis sediul pe Bulevardul Eroilor nr.16, unde au loc săptămânal spectacole și ateliere.

Mai multe informații se găsesc aici: https://magicpuppet.ro/