Judecătorii din Braşov au emis, sâmbătă seară, mandat de arestare preventivă pe numele unui tânăr de 25 de ani, suspectat că şi-a ucis tatăl, a cărat cadavrul din Braşov în judeţul Argeş, unde l-a abandonat. Mâna victimei a fost găsită anul trecut, în decembrie, pe un teren viran din Dragoslavele, cu urme de muşcături de animale pe ea. Suspectul nu a contestat decizia.

Bărbatul ale cărui rămăşite au fost găsite la Dragoslavele, judeţul Argeş, ar fi fost omorât cu lovituri de MMA (arte marţiale combinate) de fiul său pentru o locuinţă pe care o deţinea în municipiul Braşov, transmite Agerpres.

Având în vedere faptul că, din cercetări recente, a reieșit că fapta ar fi fost săvârșită în județul Brașov, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

„Suspectăm că modul de operare a fost unul agresiv, prin aplicarea unor procedee de tip MMA, pentru că fiul a fost sau este practicant al acestui tip de sport. Urmează ca aceste elemente să le lămurim. Procedeele de tip MMA includ strangularea, dar la momentul acesta, neavând foarte multe date, este o suspiciune”, a declarat, sâmbătă, Adrian Radu, procuror şef al Pachetului de pe lângă Tribunalul Braşov, potrivit News.ro.

Acesta a mai explicat că identitatea autorului „a apărut cu mai mare certitudine” în cursul zilei de vineri, când suspectul a şi fost reţinut pentru 24 de ore.

„La data de 26 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor privind cazul de omor, referitor la descoperirea, la data de 08 decembrie 2023, a unei părți de cadavru pe raza comunei Dragoslavele din județul Argeș, în urma desfăşurării cercetărilor la faţa locului, constatărilor medico-legale, audierii mai multor persoane, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta agravată a omorului), s-a dispus, de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 25 de ani, din Brașov (fiul victimei)”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

„Momentan nu avem indicii că a fost dezmembrat, ceea ce s-a găsit din corpul victimei indică mai degrabă acţiunea unor animale sălbatice, decât o dezmembrare”, a precizat Adrian Radu.

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite, în decembrie 2023, într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături de animale.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi au stabilit că este vorba despre un bărbat de 53 de ani din Bucureşti. Bărbatul ucis a fost identificat prin amprentare, el fiind în baza de date a autorităţilor întrucât fusese condamnat penal.

Ulterior, trupul bărbatului a cărui mână a fost găsită în Argeș, căutat și în Barajul Dragoslavele. Cadavrul bărbatului nu a fost găsit, fiind descoperite dar hainele acestuia, într-o râpă, la doi kilometri de locul în care, în decembrie, a fost găsit braţul drept al victimei.

Procurorul a mai precizat că se vor face noi cercetări în teren, în condiţiile în care vineri au apărut informaţii privind locul în care a fost dus trupul neînsufleţit al victimei. Cel mai probabil, potrivit anchetatorilor, crima a avut loc în perioada 18-19 noiembrie 2023.

 

  coral