Nemulțumire generală în rândul celor care și-au cumpărat apartamente în blocul Maurer Panoramic, cu cele 23 de etaje, situat în Piața Abator. Cumpărătorii apartamentelor sunt dezamăgiți și îngrijorați de amânarea termenului de predare. În grupul lor de WhatsApp, aceștia caută cu disperare soluții pentru a urgenta finalizarea locuințelor și a intra în posesia lor cât mai repede posibil.

Blocul înalt și modern, în timp ce impresionează la exterior, a provocat în ultima perioadă frustrare printre viitorii proprietari. Termenele de predare inițiale au fost depășite, iar nesiguranța și întârzierile persistente au creat o atmosferă tensionată printre locatarii așteptați. Numeroase promisiuni de finalizare au fost făcute, dar până în prezent, niciuna nu a fost respectată cu adevărat.

Motivele exacte ale amânării nu sunt clare și au adus și mai multă neclaritate și nervozitate în rândul cumpărătorilor.

„Am achiziționat un apartament în ansamblul Maurer Panoramic din Cluj în aprilie 2022, cu recepție și predare în decembrie 2022. Au trecut mai bine de șase luni și ne tot amână. Sunt locatari care sunt amânați și de doi ani. Progrese mari nu se văd la fațadă. Când o sunăm pe doamna (…), că ea este trecută pe antecontract ca administrator, ne minte pe față. Ba în martie trebuie să primim recepție, apoi în aprilie, după aceea în iunie și așa mai departe”, arată un cumpărător.

Pe grupul de WhatsApp se discută pe tonul acesta: “Nu mi se pare ok să fim luați de proști pe banii noștri”, “Sunt de acord că ar trebui să plătească daune”, “Nu neapărat să plătească, ci să scadă din ultimele rate, celor care nu au achitat integral”, „Avansează mai repede proiectul Oxygen. În ritmul acesta, se vor muta ei înaintea noastră”. , arată alții.

Potrivit Media9, problemele erau cunoscute încă din 2020, când reprezentanții dezvoltatorului s-au arătat mult prea optimiști cu termenele de predare. Potrivit sursei citate: „Când au lansat proiectul, au anunțat că blocurile vor fi terminate în decembrie 2020. Suntem aici și abia iese din pământ. Între timp, termenul s-a mutat în «ultimul trimestru din 2021», de vină fiind complexitatea realizării fundației. Am discutat cu specialiști în construcții, care au spus categoric că ar fi un miracol ca imobilele să fie terminate într-un an. Mai dregrabă, să ne gândim la 2023. Oricum, pe panourile informative scrie 2025″.