Împotriva clubului de fotbal CFR Cluj, condus de Nelu Varga, au fost înregistrate mai multe cereri de insolvență. Aceste procese au fost declanșate din cauza nerespectării contractelor stabilite, ceea ce a determinat firmele implicate să recurgă la cereri de insolvență împotriva clubului pentru a forța respectarea plăților conform deciziilor judecătorești.

Una dintre cele mai recente cereri de acest gen a fost depusă de firma MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY, specializată în producția de energie electrică. Cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei, dar cu o pierdere de 14 milioane de lei, această societate este deținută de un concern elvețian, MVM SWITZERLAND AG, care are în spate un grup de investitori maghiari, arată Gazeta de Cluj.

Potrivit sursei citate, procesul a fost deschis la jumătatea acestei luni, dar până acum judecătorul nu a stabilit un prim termen de judecată.

Proces contra CFR-ului

Proces contra CFR-ului

Luna trecută, firma Natura Travel a deschis un alt proces de insolvență împotriva CFR Cluj, și abia după această acțiune clubul de fotbal și-a plătit datoriile. La anvergura CFR Cluj, suma care trebuia plătită nu era una prea mare, fiind vorba de o datorie de 48.745 lei. Ca răspuns la acest proces, în data de 5 octombrie 2023, reprezentanții clubului de fotbal au plătit banii datorați, iar societatea și-a retras cererea de judecată.

coral