Până pe 18 iulie, publicul poate vota profesorii favoriți, selectați din sutele de propuneri de către comisia Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Astăzi o vom cunoaște pe Andrada Maria Muntean, o învățătoare pasionată și dedicată de la Școala Gimnazială „Nicolae Orghidan” din Brașov. În scurt timp, vom afla cine sunt cei trei câștigători ai campaniei naționale „Liga Profesorilor Excepționali.”

Andrada Maria Muntean este îndrăgită de toți elevii datorită metodelor interactive pe care le folosește. Ea organizează concursuri de citit pe timp, încurajându-i pe copii să își îmbunătățească abilitățile de citire într-un mod competitiv și distractiv.

„Abordarea mea este diferită. Începem lecțiile în mod normal, dar cu provocări zilnice și diverse aplicații,” explică Andrada Maria Muntean.

Proiectul Erasmus „Children Voices for a New Human Space”
Cu o experiență de 8 ani, Andrada Maria Muntean a început să predea la vârsta de 23 de ani. De atunci, a participat la numeroase cursuri și proiecte internaționale.

Printre acestea se numără proiectul Erasmus „Children Voices for a New Human Space”, care a avut ca scop dezvoltarea empatiei, toleranței și cetățeniei democratice în rândul elevilor.

Andrada Maria Muntean a reușit să contribuie la formarea unei conștiințe civice și ecologice în rândul elevilor săi prin diverse activități extracurriculare. De exemplu, un experiment de plantare a boabelor de fasole a învățat copiii despre importanța grijii față de mediu și procesul de creștere al plantelor.

Pe lângă activitatea sa de la clasă, Andrada Maria Muntean a creat comunitatea „Profesori înțelepți, copii isteți” pe rețelele de socializare, un hub de informații și inspirație pentru colegii din întreaga țară. De asemenea, organizează ore suplimentare de pregătire pentru a sprijini atât elevii performanți, cât și pe cei cu dificultăți.

Deși face naveta zilnic pentru a ajunge la școală, Andrada este determinată să ofere cele mai bune condiții de învățare elevilor săi.

„Am ajuns aici pentru că în județul din care fac parte nu sunt foarte multe posturi disponibile pentru profesorii aflați la început de carieră,” explică ea. „Este obositor, dar când ai un scop în viață, lupți pentru el.”

Ca finalistă a campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”, Andrada Muntean primește recunoașterea binemeritată pentru eforturile sale și servește ca model inspirațional pentru cadrele didactice din întreaga țară. Votați-o pe Andrada și pe ceilalți profesori finaliști pe vot.fundatiadanvoiculescu.ro până pe 18 iulie.lă”