Meteorologii au anunțat că duminică, 30 iunie 2024, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate față de valorile normale pentru această perioadă din an, în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile sunt de nesuportat în foarte multe zone ale țării
![Temperaturi ridicate](https://example.com/shutterstock)

Potrivit ANM, valorile maxime vor fi cuprinse între 29-37 de grade Celsius, cele mai ridicate temperaturi fiind așteptate în Bărăgan și sudul Moldovei. Temperaturile minime vor oscila între 12 și 22 de grade Celsius, cu cele mai mari valori în sudul și sud-vestul țării.

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest.

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, la munte și local în Muntenia vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. La munte, media temperaturilor maxime se va situa între 19 și 23 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 11 și 14 grade.

În București, duminică, 30 iunie, cerul va fi însorit și șansele de precipitații sunt inexistente. Vântul va sufla slab, iar temperaturile vor atinge aproximativ 36 de grade Celsius, o valoare mai ridicată decât este specific pentru această perioadă din an.

Cum va fi vremea pe 1 iulie

Prima zi din iulie va aduce temperaturi apropiate de 40 de grade, avertizează meteorologii. Săptămâna viitoare sunt așteptate și furtuni.

Potrivit ANM, în prima săptămână din iulie, cu excepția regiunilor vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul și sud-estul țării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice și sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.