Doi dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Liban, frații Taha și Najib Mikati, sunt implicați într-un proiect de investiții într-un parc logistic situat în localitatea clujeană Jucu. Acest proiect este dezvoltat prin intermediul companiei M1 Real Estate, care este parte a grupului M1, deținut de frații Mikati. În plus față de acest proiect, cei doi frați sunt implicați și în construirea a încă două parcuri logistice situate la Otopeni și Constanța.

„La Cluj am ridicat deja structura primei clădiri din proiect, dezvoltată speculativ (fără precontracte de închiriere, n.red), care va fi livrată în septembrie 2023. Această primă clădire are o suprafață de 15.000 de metri pătrați.

Proiectul din Otopeni a fost început prin curățarea terenului și urmează demararea primei faze în luna mai. Prima fază are 40.000 de metri pătrați și va fi realizată tot speculativ.

În funcție de succesul acesteia, se pregătesc fazele următoare, care vor cuprinde încă două clădiri de 15.000 de metri pătrați și 20.000 de metri pătrați, care ar putea fi urmate de altele cu 25.000 de metri pătrați“, a declarat, pentru Profit.ro, Loredana Oprișa, leasing and development manager al Olympian Parks.