Patronul unui magazin din Vicovu de Sus, Suceava, a fost condamnat, luni, la peste 13 ani de închisoare pentru că ucis un client și obligat să plătească despăgubiri familiei victimei, scrie Monitorul de Suceava.

Judecătorii de la Tribunalul Suceava l-au găsit vinovat pe Nicolae F. pentru pentru comiterea infracțiunii de omor și l-au condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare. În plus, bărbatul va trebui să plătească despăgubiri de 120.000 de euro către familia celui pe care l-a omorât.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Incidentul tragic a avut loc în august anul trecut, într-un magazin din Vicovu de Sus. Acolo a izbucnit un scandal între proprietarul magazinului și un client, pentru că ar fi refuzat să îl servească pe fiul acestuia.

Cei doi s-au încăierat, iar patronul magazinului a pus mâna pe un topor și l-a lovit violent în cap. Din păcate, pentru victimă nu s-a mai putut face nimic, decesul fiind declarat în ambulanţă.

La fața locului au ajuns polițiștii de la Vicovu de Sus, dar ulterior ancheta a fost preluată de judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. La vremea respectivă, Nicolae F. a fost arestat preventiv, iar acum se află tot în spatele gratiilor.

coral