Radisson Blu, hotelul de lângă Cluj Arena care îi aparține șefului BT, Horia Ciorcilă, a primit avizul pentru extindere. Noul corp de clădire se construiește în partea de est și va avea două niveluri de subsol, parter, mezanin, opt etaje întregi și unul retras. În plus se vor mai construi o sală de conferințe și o zonă de restaurant.

Extinderea hotelului vine după ce proprietarul afacerii, compania Winners First, a câștigat un proces cu Primăria Cluj-Napoca, prin care a obținut ca terenul de 5.697 mp “zonă construită protejată; zonă verde – scuaruri, grădini, parcuri publice” să devină “zonă construită protejată; subzonă de activități economice cu caracter terțiar”, precum în vechiul PUG al orașului.Proiectul de extindere a PUZ-ului existent a fost, joi, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a explicat de ce un proiect din municipiul Cluj-Napoca are nevoie de o aprobare de la CJ Cluj. „Este vorba de un PUZ într-o zona protejată și trebuie cerut și avizul comisiei de la Consiliul Județean. Așa cere juridicul din Cluj-Napoca”, a afirmat Salanță.

Alice Oprica, membră a comisiei de urbanism, a avut mai multe observații referitoare la zona canalului Morii, la zona de aprovizionare sau legate de traseele pietonale. „Beneficiile publice nu prea există decât cele ale dezvoltării hotelului și a profitului pentru acesta”, a spus ea.

Pe de altă parte, arhitectul Vlad Negru, alt membru al CTATU Cluj, a precizat că i se pare că hotelul vine foarte bine în completarea celor două mari investiții publice din Parcul Central, Stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă. „Cred că este cel mai bun lucru care se poate întâmpla acum în acea zonă. Aveam nevoie de așa ceva”.

După câteva minute de dezbateri, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil precizând următoarele:

„Este vorba de trei aspecte. Dacă respectă indicatorii urbanistici, înțeleg că îi respectă. Dacă nu afectează spațiul verde din parc, înțeleg că nu afectează. Și dacă fără aprobarea noastră, primăria Cluj-Napoca nu poate aviza proiectul și da o hotărâre de consiliu local, atunci voi propune un aviz favorabil. Rugămintea mea este să se țină cont de observațiile urbanistice prezentate de membri comisiei”, a afirmat Tișe, potrivit zcj.ro.

Odată cu realizarea noului corp de clădire, preponderent din sticlă, hotelul va avea 25 de camere noi, pentru care vor fi desemnate 20 de noi locuri de parcare, în al doilea nivel de subsol.