Un român a fost arestat în Olanda după ce a fost prins de polițiști cu o oaie în portbagajul mașinii. S-a dovedit că animalul fusese furat de la o grădină zoologică din Eindhoven, potrivit publicației Nu.nl. Polițiștii olandezi au oprit în trafic un șofer care conducea haotic pe A2, lângă Boxtel, și au găsit în portabagajul său o oaie vie.

Bărbatul de 37 de ani, de origine română, a fost arestat și este suspectat că ar fi condus sub influența alcoolului sau a drogurilor, a declarat pentru NU.nl un purtător de cuvânt al poliției. Animalul avea prinsă de ureche o crotalie, astfel că s-a descoperit rapid de unde provenea. Este vorba despre o grădină zoologică din Eindhoven.

Schaap Lambi is vandaag door ons teruggebracht bij de eigenaar.

Waar ze eerder afgelopen nacht uit de weide van de kinderboerderij is ontvreemd.

Gelukkig weer veilig thuis.

Posted by Dierenambulance Brabant Noord-Oost on Sunday, October 1, 2023

Oaia este nevătămată și a fost găzduită la adăpostul regional pentru animale din Ravenstein, până a fost dusă înapoi la grădina zoo de unde a fost luată de român. Potrivit sursei citate, care preia radiodifuzorul Omroep Brabant, angajații fermei bănuiesc că românul a vrut să sacrifice oaie. „Altfel de ce ai lua un asemenea animal? Nu ca să te mângâie…”, spun aceștia.