Echipa Națională de fotbal a României a obținut o victorie strălucitoare împotriva Elveției, câștigând cu scorul de 1-0 și terminând în fruntea grupei de calificare pentru Euro 2024. Această performanță plasează România în urna a doua pentru tragerea la sorți pentru grupele Euro 2024.

Unicul gol al meciului a venit în repriza a doua, la doar 5 minute de la reluarea jocului. România a deschis scorul printr-o acțiune de excepție. Stanciu a executat un centru precis din stânga terenului, iar Moruțan a reușit să împingă mingea cu capul în fața porții. Alibec a reacționat rapid, depășindu-l pe Rodriguez și trimițând mingea în plasă cu o lovitură de cap.

Elveția a încercat să revină în joc și a avut două ocazii notabile de a egala, fiind față în față cu portarul. Moldovan a reușit intervenții impresionante la șuturile expediate de Okafor (60) și Vargas (61) din apropierea careului.

România a încheiat grupa fără înfrângeri și acum se pregătește pentru Campionatul European ce va avea loc în vara următoare în Germania. Este o performanță remarcabilă pentru echipa națională, care a demonstrat o joc solid și determinare pe tot parcursul campaniei de calificare.

coral