Castelul Bran, rezervația de urși din județul Brașov sau festivalul castanelor din Baia Mare se numără printre recomandările făcute de CNN, pe o listă de destinații de vizitat toamna pe care se mai regăsesc și Dolomiții, Mallorca, Madeira sau Malta.

În articol, CNN argumentează că este mai bine ca Europa să fie vizitată în toamnă, decât vara, pentru că temperaturile sunt mai potrivite pentru a sta pe plajă, fără să fie caniculă. În plus, au loc festivaluri culinare, deoarece toamna este momentul recoltării, iar vremea este potrivită și pentru drumeții.

„Petrecerea Halloween-ului la Castelul lui Dracula (nr. Bran) este doar unul dintre motivele pentru care să te gândești să vizitezi România în toamnă”, spune Christopher Hill de la Hands Up Holidays citat de CNN. ADVERTISEMENT SCROLL DOWN TO CONTINUE De asemenea, turiștii sunt invitați să viziteze sanctuarul pentru urși de la Zărnești, din județul Brașov, sau să danseze alături de ciobanii locali în timpul unei festival al lactatelor din Transilvania.

Urși în sanctuarul Libearty din Zărnești „Produsele proaspete sunt din abundență și multe sate păstrează tradiția de a sărbători recolta prin festivaluri locale care au rolul de a prezenta localnicii și ceea ce au produs ei – în principal mere, pere, dovleci și struguri”, spune Hill.

La capitolul festivaluri pentru produse locale, expertul consultat de CNN numește festivalul castanelor, organizat în octombrie în Baia Maie, sau festivalul verzei din Moșna, județul Sibiu. Alături de România, pe lista CNN se mai regăsesc: Alentejo (Portugalia), Val Gardena (Italia), Mallorca (Spania), Salonic (Grecia), Malta, Madeira (Portugalia) și Baden-Baden (Germania).