Ryanair, compania aeriană numărul 1 din Europa, a lansat astăzi cel mai mare program de vară S24 pentru Cluj-Napoca, cu 5 rute către destinațiile uimitoare Bruxelles, Dublin, Londra, Milano și Paris. Ca parte a acestui program S24, Ryanair va livra 285.000 de pasageri (+40% creștere) către/de la Cluj-Napoca pe 30 de zboruri săptămânale, stimulând economia locală și susținând peste 230 de locuri de muncă.

Programul Ryanair Cluj-Napoca S24 va livra:
• 5 rute – Bruxelles Charleroi, Dublin, Londra Stansted, Milano Bergamo, Paris Beauvais
• 285.000 de pasageri (+40% față de S23)
• Sup. peste 230 de locuri de muncă

Pe măsură ce Ryanair marchează al cincilea an de operațiuni în Cluj-Napoca, angajamentul său de a se extinde în regiune rămâne. În timp ce Ryanair confirmă a fi cea mai fiabilă și cu cea mai rapidă creștere companie aeriană din România și din Europa, Wizz Air continuă să se micșoreze, reducând atât aeronavele, cât și rutele din Europa, iar cele peste 20 de rute au fost anulate în/din România în această vară.

Începând cu 31 martie 2024, România va fi efectiv parte a spațiului Schengen, permițând pasagerilor aerieni un acces mai ușor între statele membre Schengen, însumând peste 420 de milioane de cetățeni. Pentru a sărbători această etapă semnificativă de care va beneficia pasagerii aerieni din România, Ryanair a lansat o vânzare de locuri de 3 zile cu tarife de la doar 24,99 EUR disponibile începând de astăzi pentru rezervare doar pe ryanair.com.

Mauro Bola, șefulpe comunicare pentru Italia și Estul Mediteranei Ryanair:

„În calitate de companie aeriană numărul 1 din Europa, Ryanair este încântată să sărbătorească programul S24 pentru Cluj-Napoca cu 5 rute, care conectează regiunea de destinații uimitoare precum Bruxelles, Dublin, Londra, Milano și Paris. Ca parte a programului S24 al Ryanair, vom livra peste 285.000 de pasageri (+40% creștere) către/dinspre Cluj-Napoca cu 30 de zboruri săptămânale, stimulând economia locală și susținând peste 230 de locuri de muncă.

Angajamentul nostru față de aeroportul Cluj-Napoca și regiune este evident, în timp ce Wizz Air continuă să-și restrângă operațiunile europene, reducând atât aeronavele, cât și rutele prin Europa, alături de cele peste 20 de rute care au fost anulate către/dinspre România în această vară. Pentru a sărbători piatra de hotar a aderării României la spațiul Schengen, o mișcare de care va beneficia pasagerii aerieni ai României, Ryanair a lansat o vânzare de locuri de 3 zile cu tarife de la doar 24,99 EUR disponibile începând de astăzi pentru rezervare doar pe ryanair.com.”

Domnul David Ciceo, CEO, Aeroportul Internațional Cluj a declarat: „Salutăm anunțul de către Ryanair a creșterii frecvențelor și a numărului de pasageri pentru destinațiile operate în S24 de pe Aeroportul Internațional Cluj și prețuim puternic angajamentul acestora. Această extindere nu reflectă doar încrederea Ryanair în Aeroportul Internațional Cluj, dar subliniază și cererea în creștere pentru călătorii aeriene în regiunea noastră.
Suntem încântați să ne consolidăm parteneriatul cu Ryanair și să îmbunătățim conectivitatea pentru pasagerii noștri. Aceste frecvențe crescute vor oferi mai multe opțiuni și flexibilitate pentru călători, indiferent dacă zboară în scopuri de afaceri sau de agrement.

La Aeroportul Internațional Cluj ne angajăm să ne îmbunătățim continuu serviciile și facilitățile pentru a răspunde nevoilor în evoluție ale pasagerilor noștri. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu Ryanair pentru a ne extinde și mai mult rețeaua de rute și pentru a îmbunătăți experiența generală de călătorie pentru toți cei care aleg să zboare din Cluj.”

  coral