Firma Brantner Veres a pierdut acțiunea depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ce viza anularea licitației de atribuire a contractului de colectare și transport a deșeurilor din Cluj-Napoca, Huedin și alte 43 de comune către firma Supercom. Prin urmare, Consiliul Județean Cluj va trebui să semneze cu Supercom contractul pentru colectarea și transportul deșeurilor din această zonă.

Licitația publică având drept scop delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor pe Lotul 1 a fost finalizată anul trecut de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj. Acest lot cuprinde municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și 43 de comune situate în proximitatea acestora, arată ziarulfaclia.ro

Potrivit reprezentanților forului județean, în urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse, a fost declarată câștigătoare propunerea înaintată de SC Supercom SA.

Lotul 1 cuprinde Zona 1 – municipiul Cluj-Napoca și 30 de comune: Aghireșu, Aiton, Apahida, Așchileu, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Cămărașu, Căpușu Mare, Cătina, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Frata, Gârbău, Geaca, Gilău, Jucu, Mociu, Pălatca, Panticeu, Săvădisla, Sânpaul, Suatu, Tureni, Vultureni și Zona 2 – orașul Huedin și 13 comune: Beliș, Călățele, Ciucea, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Negreni, Poieni, Săcuieu, Sâncraiu, Râșca.

Firma Brantner Veres a contestat procesul de atribuire la CNSC, iar marți s-a anunțat decizia în cazul acestui litigiu. Astfel, experții CNSC, în urma evaluării documentelor de la dosarul de licitație au stabilit că procedura de atribuire a fost făcută corect și că trebuie încheiat contractul dintre Consiliul Județean Cluj și Supercom pentru colectarea și transportul deșeurilor din Cluj-Napoca, Huedin și alte 43 de comune.

Tot anul trecut, Supercom a câștigat licitația pentru gestionarea Centrului Integrat de Management a Deșeurilor.