Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, va primi despăgubiri de 4.500 de euro pentru condițiile pe care a trebuit să le suporte în arestul de la Poliția Cluj, conform unei decizii a magistraților.

”Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâţii S R, M A I, I G P R şi I P J Cluj, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 2700 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO. Obligă pârâţii S R, M A I, I G P R şi I P J Cluj, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 1800 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Obligă pârâţii S R, M A I, I G P R şi D G P B, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 300 euro(echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO. Obligă pârâţii S R, M A I, I G P R şi D G P B, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 200 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.213,13 lei, reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 09.01.2018”, precizează judecătorii clujeni.

Horea Uioreanu a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar răsunător de corupție, în care proba de căpătâi a procurorilor DNA a fost un carnețel cu spăgile pe care le-a încasat fostul președinte al CJ Cluj. De gestiunea banilor s-a ocupat consilierul lui Uioreanu, Razvan Pop, care ulterior a spus tot ce știa procurorilor, pentru a scăpa dintr-un alt dosar în care el ceruse spăgi de la firma de transport Fany.