CE ESTE CODERUN?

CodeRun este noul eveniment al BEST Cluj-Napoca, fiind la a 4-a ediție acum. Este un maraton IT pentru studenți, iar motivația din spatele acestuia este posibilitatea de dezvoltare a participanților atât pe plan profesional cât și personal. Participanții numiți și #coderunners vor avea misiunea de a accepta provocarea de a-și depăși limitele în domeniul informaticii, lucrând împreună. CodeRun este gratuit, și are la bază provocări din domeniul programării software propuse de companiile partenere și de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

DETALII EVENIMENT

Competiția CodeRun se va desfășura între 13 și 26 noiembrie 2023, în două etape, printre care cea cu sesiuni de training, livrate cu ajutorul companiilor partenere. Modulul de învățare are de 11 zile și constă în sesiuni online de formare, cu resurse care pot fi studiate până la momentul competiției. Companiile confirmate ce vor fi prezente și vor ține traininguri pentru participanți sunt: Betfair, Axonsoft, Arkk, Uniqa.

Etapa de probe reprezintă traseul fizic al acestui maraton IT ce se va desfășura de pe 24 pe 26 noiembrie, 2 zile în care participanții vor avea provocarea de a rezolva probleme de programare la punctele de control, pentru a câștiga premii, experiență și posibile stagii de internship. Va exista și proba BEST, realizată în colaborare cu profesorii Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Echipele de #coderunners pot fi alcătuite din maximum 3 studenți, iar indiferent dacă participanții aleg să meargă singuri, să-și aducă prietenii sau să se alăture unei echipe, au șansa de a-și descoperi propria #superputere și a deveni eroul propriei povești! Toate etapele sunt axate pe arii diferite ale coding-ului, iar ei le vor putea parcurge după bunul plac, alegând nivelul de dificultate al probelor. 

CE ESTE BEST?

Grupul local BEST Cluj-Napoca este prezent în Universitatea Tehnică Cluj-Napoca încă din anul 1995. BEST numără peste 60 de voluntari activi implicați în activitățile cheie ale organizației, precum: schimburi culturale, cursuri academice, evenimente de carieră și competiții IT.

Fiind o organizație studențească, entuziasmul tinerilor se transpune în evenimentele create, încât au aici oportunitatea de a lucra în echipa, a fi creativi și a își dezvolta abilitățile de comunicare și organizare. BEST îndreaptă atenția voluntarilor spre un mediu internațional și încurajează descoperirea culturii europene prin organizarea de proiecte și schimburi de experiență pentru studenți.