Într-un sat din România mai trăiesc doar șapte oameni. Ei spun că sunt disperați, din cauză că zona este atât de pustie, iar fiarele sălbatice le tot dau târcoale. „Ne mănâncă sălbăticiunile în scurtă vreme”, spun ei.

Satul Novăcești, din județul Alba pare uitat de lume. Acolo mai trăiesc doar șapte suflete.

Localnicii au vârste de peste 40 de ani, iar singura lor sursă de venit sunt animalele pe care le cresc.

Vasile Bocșa este unul dintre cei care au ales să rămână în această localitate. Bărbatul afirmă că nu are mult de câștigat de pe urma animalelor pe care le crește, dar a ales să rămână în satul său natal cu soția sa, îngrijindu-și cu grijă turma de animale. Are 20 de vaci, 20 de oi, 10 capre și numeroși porci.

„Nevasta mea este stâlpul meu, împreună suntem întregi. Încercăm să ne descurcăm cu ajutorul vecinilor și prietenilor apropiați. Împreună ne ținem de garduri și ne apărăm de invazia sălbăticăniilor care amenință turma noastră. Fiecare zi este o luptă, dar o luptă pe care o ducem cu demnitate”, mărturisește Vasile.

„Ne mănâncă sălbăticiunile în scurtă vreme”
„Eu sunt cel mai tânăr om din sat. Cred că oi ajunge cel mai bătrân dacă o să țină tot așa timpul (…) Nevasta mea, cu ea, in familie (se ajută, n.r). Frații, când pot sa vină, cu vecinii pe aici, cum putem.

Am șapte garduri de umblat la ele și e distanță mare, de două ori pe zi. Ne mănâncă sălbăticiunile în scurtă vreme. Am fost o vreme invadați de porci (…) Toți oamenii s-au dus la serviciu și nu mai țin animale”, a declarat bărbatul pentru Alba Carolina TV, citat de Fanatik.

Vasile Bocșa mai deține și 5 hectare de pământ, pe care nu vrea să le lase de izbeliște, așa că muncește continuu.

 

coral