Nicolae Ciucă a semnat, vineri, convocarea Senatului în sesiune extraordinară. Camera Superioară va trebui să ia act și, ulterior, să  legifereze ordonanțele Guvernului referitoare la concesiile făcute Transportatorilor.

Senatul este convocat, luni, de la ora 12,00, în sesiune extraordinară pentru informarea parlamentarilor cu privire la sesizarea acestui for legislativ cu ordonanţele de urgenţă adoptate de Guvern pe 17 ianuarie, în vacanţa parlamentară, referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi echivalări de permise pentru circulaţia pe drumurile publice. Decizia de convocare a sesiunii extraordinare a fost semnată de Nicolae Ciucă.

Șoferii cu B vor putea conduce tractoare pe șosea

Astfel, Biroul permanent al Senatului se va reuni, luni dimineaţă, pentru stabilirea proiectului programului de lucru şi asigurarea conducerii şedinţei de plen.

După informarea din plen, OUG 2/2024 privind marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi OUG 1/2024 pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, prim for sesizat în aceste cazuri.

OUG 1/2024 vizează echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice. De asemenea, se prevede înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă.

 

coral