Odată cu șantierul de pe actuala stradă Regele Ferdinand, au fost făcute descoperiri arheologice. Acestea vor fi marcate cu plăci de bronz pe ambele trotuare ale arterei în cursul lunii viitoare.

Anul trecut a fost descoperită una dintre porțile principale de acces în Clujul Evului Mediu sub asfaltul străzii Ferdinand. Această construcție datează din secolul XV și va fi transformată în atracție turistică și loc important pentru clujeni.

„Pe o placă de bronz se va marca planul zidului de incintă medieval al orașului iar în cinci limbi, română, maghiară, germană, franceză și engleză, se va specifica locul unde există acest zid. Placa va fi pusă pe traseul zidului, în partea dinspre clădirea Poștei. Pe cealaltă parte, va apărea pe această placă de bronz edificiul Turnului așa cum a fost el fotografiat la 1870 de fotografii vremii, cu explicația locului în care te afli”, spune Sorin Cociș, de la Institutul de Arheologie al Academiei Române Cluj, care a coordonat săpăturile arheologice din zonă.

coral