Președintele AUR, George Simion, a adresat un apel public către Primăria Cluj-Napoca, aflată sub conducerea lui Emil Boc, solicitând intervenția imediată în legătură cu decizia instanței care impune municipalității exhumarea a peste o mie de persoane din cimitirul Mănăștur.

„Fac apel către domnul Emil Boc să intervină! Observ că organizează multiple transmisiuni live. Este necesar să păstreze transparența în întreg procesul. Am constatat că, în urma unei decizii judiciare, un investitor imobiliar a obținut obligația primăriei de a exhumaniza peste o mie de persoane din cimitirul Mănăștur. Cimitirul respectiv există încă din anii ’70, mult înaintea oricăror construcții din vecinătate, iar parcela în discuție face parte integrală din cimitir, nefiind o extindere ulterioară”, a declarat președintele AUR în Cluj-Napoca.

George Simion a solicitat urgent primarului Emil Boc să apeleze la decizia instanței și să demită imediat „toți cei incapabili de la direcția juridică care poartă răspunderea acestei înfrângeri”.