Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în cadrul ședinței ordinare de joi, 30 iulie 2020 și care vizează modificarea listei de echipamente medicale ce vor intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean.

Astfel, în urma reevaluării nevoilor ambulatoriului, s-a apreciat că este oportună renunțarea la trei tipuri de echipamente care nu sunt de primă necesitate în contextul actual – un angiograf monoplan cu stație grafică cu posturi multiple, șase roboți pentru inscripționarea imaginilor pe CD/DVD și o lampă scialitică cu prindere în tavan. În locul acestora vor fi achiziționate 11 tipuri de aparaturi medicale strict necesare în perioada următoare pentru a face față, în special, crizei COVID-19 și a asigura buna desfășurare a actului medical din cadrul ambulatoriului unității spitalicești.

 

                                                                      *   *   *

 

            Cele 55 de noi echipamente introduse pe lista aparatelor medicale ce vor fi achiziționate pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj sunt:

–   un aparat de monitorizare noninvazivă prin bioimpedanță toracică;

–   un ecograf pentru ginecologie;

–   o masă de consultații;

–   o lampă pentru consultații;

–   un electrocauter cu trusă de laparoscopie;

–   o trusă cu instrumente ginecologice;

–   un colposcop;

–   12 bucăți de troliu mobil mare;

–   12 bucăți de troliu mobil mic;

–   12 sisteme modulare duble,

–   precum și 12 sisteme de depozitare materiale sanitare cu un turn și extensie.

Reamintim, în acest context, faptul că, valoarea totală a proiectului este de 13.182.344,01 lei. Acesta a fost depus spre finanțare de către Consiliul Județean Cluj și a fost declarat câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.