Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care este interzisă staţionarea autovehiculelor, în oraşe şi municipii, cu motorul termic pornit, nerespectarea acestei prevederi fiind sancţionată cu două sau trei puncte-amendă.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 20 martie, a fost citită de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu, care conduce şedinţa de luni a plenului, scrie Agerpres.

Fac excepţie de la interdicţia staţionării autovehiculele care sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehicule de transport marfă care necesită putere de la motor pentru funcţionarea refrigerării şi vehicule care utilizează activ echipamente hidraulice/mecanice, cum ar fi camioane de transport ciment, compactoare, etc.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative iniţiate de senatorul neafiliat Ion-Dragoş Popescu, interzicerea staţionării cu motorul pornit este „o măsură antipoluare”.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

coral