Studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au ocupat podiumurile probelor la care au concurat în cadrul competiției sportive internaționale Bogazici University 42nd International Sports Fest desfășurate în Turcia, în perioada 17-22 mai 2023.

Competiția a reunit echipe și sportivi de renume din diferite țări, iar echipa UBB a impresionat prin performanțele sale remarcabile.

Aurul competiției de handbal a fost câștigat de echipa de UBB, antrenată de lect. dr. Alexandru Gherman și formată din David Butiurka, Raul Octavian Achim, Gáspár Lehel, Doru-Ioan Oghincuc, Dul Sabo Benjamin, Madarasz Sorin, Claudiu Holom, Alexandru Pop, Paul-Cătălin Crișan, Rareș-Dorian Drăgan, Mihai Alexandru Chereches, Denis Veres, Teodor Pintoiu și Hadnagy Lorand.

Studenții voleibaliști antrenați de conf. dr. Cristian Șanta s-a întors din Turcia cu două medalii, una de aur și cealaltă de argint. Flavius Gabriel Leahu, Dragoș Nectarie Leahu, Raul-Alexandru Chender, Gheorghe Buiciuc, Vlad Streanga, Cristian Tudor Lazar, Natan Savan și Adrian Alexandru Urian s-au clasat pe locul 1 în sala de sport și pe locul 2 în competiția desfășurată în aer liber.

Și echipa de volei feminin, formată din Andreea Mihai, Paula Maria Tarta, Andreea Cristina Murar și Andreea Cotfas, a urcat pe podiumul competiției de la Bogazici University, ocupând locul 3 în competiția outdoor.

Rezultatele foarte bune nu s-au oprit aici. Studenții tenismeni antrenați de conf. dr. Alin Baciu au cucerit medalia de argint în competiția feminină, prin Andreea Mihai, respectiv medalia de bronz în competiția masculină, prin  George Naidin, alături de ei concurând, în cadrul turneului, Văsii-Kolla Mihai, Claudiu Romcea, George Băgărean și Andrei Cobzaleu.

Podiumul competiției de tenis de masă masculin a fost ocupat în întregime de studenții UBB antrenați de lect. dr. Sergiu Pop , medalia de aur fiind cucerită de Marius Mihai Blaga, locul 2 revenindu-i lui Bardocz Szilard Zsolt, în timp ce bronzul a fost cucerit de Korabian Tamas.

Și la competiția de înot, echipa UBB a obținut rezultate de excepție: Paula Jaravete a obținut locul 1 la 50m fluture, 100m fluture, 100m liber, 200m liber și 200m mixt; Ruxandra Brehar a impresionat prin performanțele sale, clasându-se pe locul 1 la 50m bras, 50m liber, 100m bras și 200m bras;  Melissa Maxin s-a clasat pe locul 2 la 200m bras, 100m fluture, 100m bras, 50m bras și 50m fluture, în timp ce echipa de ștafetă mixtă 4x50m a obținut medalia de argint. Ceilalți înotători care au adus puncte importante echipei sunt Alexandra Pașca, Andrei Cobzaleu, Darius Vaida și Dan Macarie.

Rezultatele obținute de sportivii Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în cadrul Bogazici University 42nd International Sports Fest demonstrează încă o dată implicarea la nivel înalt de performantă atât a studenților, cât și a profesorilor UBB.

Felicitări întregii echipe pentru rezultate și pentru promovarea valorilor sportive și academice ale comunității UBB!