Poliţia din Texas urmărea luni un bărbat bănuit că a ucis cinci oameni, între care un copil de 9 ani, care se plânseseră de zgomotul produs de puşca sa de asalt, relatează AFP.

Peste 250 de agenţi locali şi federali au fost mobilizaţi în urmărirea suspectului, un mexican prezentat ca fiind un anume Francisco Oropeza, considerat înarmat şi capabil să „tragă în oricine”, a avertizat în weekend şeriful Greg Capers, responsabil de anchetă.

Autorităţile au oferit o primă de 80.000 de dolari pentru orice informaţie ce va permite localizarea acestui „monstru”, după cum l-a calificat agentul special al FBI James Smith.

Bărbatlul de 38 de ani ar fi ucis cu armă de foc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cinci persoane aflate într-o casă din Cleveland (în apropiere de Houston).

Toate victimele sunt originare din Honduras şi aveau între 9 şi 31 de ani.

Wilson Garcia, unul dintre supravieţuitori, a relatat cum şi-a pierdut fiul de 9 ani şi soţia, şi că alte două persoane au murit apărându-i fiica de doi ani şi jumătate.

Duminică, guvernatorul republican din Texas, Greg Abbott, a publicat pe Twitter un mesaj – condamnat de oponenţii săi – în care afirmă că victimele erau „imigranţi ilegali”.

 

Pe de altă parte, în Statele Unite numărul armelor de foc deţinute individual este mai mare decât al locuitorilor şi acestea se află la originea a peste 130 de decese pe zi, peste jumătate fiind sinucideri, notează AFP