Un clujean căruia îi fusese furată mașian, un BMW X5,  și-a găsit-o la sute de km distanță, în județul Dolj.

La data de 17 ianuarie a.c., un bărbat din municipiul Cluj-Napoca sesiza faptul că în noaptea de 16/17 autoturismul său, parcat pe o stradă din municipiu a fost sustras, fiindu-i cauzat un prejudiciu de 15.000 de euro.

În baza sesizării, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au demarat cercetări cu scopul identificării persoanelor care au sustras autoturismul și recuperării prejudiciului.

Investigații demarate au condus la identificarea traseului urmat de persoanele bănuite de comiterea faptei, respectiv a unui bărbat de 23 de ani, din județul Dolj și a unui bărbat de 30 de ani, din același județ.

În fapt, la data de 17 ianuarie, în jurul orei 02.00 cei doi s-ar fi deplasat cu autoturismul în cauză pe străzile din municipiul Cluj-Napoca, iar ulterior ar fi părăsit județul.

Activitățile polițiștilor au condus la identificarea vehiculului într-o societate comercială din județul Dolj, care are că obiect de activitate dezmembrarea pieselor de autovehicule.

Autoturismul ar fi fost preluat și dezmembrat de societatea în cauză contra sumei de 5.000 de euro, fără a fi încheiate documente prevăzute de lege.

Unul dintre cei doi bărbați, de 30 de ani, a fost depistat de polițiști, aflându-se sub măsura controlului judiciar într-o altă cauză penală.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din Aeroportul Timișoara, a fost depistat și al doilea bărbat bănuit de comiterea faptei, în timp ce încerca să părăsească țara.

coral