Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că Guvernul va adopta prin lege limitarea numărului de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi.

Ministrul Finanțelor vrea să taie bursele studenților care pe perioada verii nu muncesc. Mai exact, în cele 3 luni de vacanță, studenții care nu au un job, fie el și part-time, nu vor mai primi burse de merit. De asemenea, Teodorovici va propune limitarea călătoriilor gratis cu trenul pentru studenţi la cel mult 12 călătorii anual.

Propunerea este legată de ceea ce am aplicat şi anul trecut, în zonă studenţilor, că şi gratuitate pe calea ferată. O propunere, inspirându-ne şi din alte zone ale Europei, va fi şi o discuţie înainte de a lua o decizie în acest sens cu toate structurile reprezentative din partea studenţilor.

Putem discută limitarea numărului de călătorii în fiecare an şi alte categorii de români pentru care să se aplice aceste gratuităţi. Un număr limitat de călătorii. De asemenea vârstă până la care să se aloce această gratuitate pe calea ferată, aceea de 26 de ani.

De asemenea, putem să îl corelăm şi de situaţia la învăţătură în universităţi sau facultăţi, să nu avem studenţi repetenţi sau restanţe”, a declarat Eugen Teodorovici.

Până pe 31, în momentul rectificării bugetare, se va luă o decizie şi în privinţă acestor măsuri. Sunt măsuri care trebuie să fie luate pentru că este logic şi sunt măsuri care vor asigură şi pe anii următori o sustenabilitate dorită. Nu sunt măsuri luate din lipsă de bani”, a mai adăugat Teodorovici.

coral