Continuă programul tichetelor sociale și în 2023. Prima tranșă a acestui ajutor din partea statului va fi mai mare decât se așteptau oamenii, însă există și o explicație pentru acest lucru. În loc de 250 de lei vor intra 500.

coral

Tichetele sociale se vor acorda din două în două luni. Prima tranșă este de 500 de lei
Tichetele sociale de masă, destinate exclusiv achiziționării de alimente de bază sau o masă caldă, se vor acorda în acest an din două în două luni. Fiecare tranșă este de 250 de lei, așadar suma totală va fi de 1500 de lei pe an.

Prima tranșă de vouchere sociale ar urma să fie virată cu întârziere, după cu au anunțat autoritățile. Banii vor intra pe card începând cu data de 20 februarie, în decursul a două săptămâni. Astfel, primul virament în anul 2023 va fi cel din februarie și va fi de 500 de lei, nu de 250 de lei, pentru cumpărături pe două luni. Restul banilor vor intra ulterior, conform programului normal, o dată la două luni.

Motivul pentru care blocurile înalte din Japonia nu cad la cutremure. Un inginer a dezvăluit secretul lor

„La 19 decembrie, tuturor beneficiarilor care aveau card le-au fost virați alți 250 de lei. Măsura va continua pe tot parcursul anului 2023, când vor fi livrate alte VI tranșe, a câte 250 de lei, o dată la două luni”, au declarat reprezentanții Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene despre voucherele sociale pentru alimente.

Condițiile de acordare de vouchere sociale, neschimbate comparativ cu anul precedent
Condițiile pentru a primit vouchere sociale au rămas aceleași ca în anul 2022. Acestea sunt următoarele:

Pensionarii care au venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1500 de lei
persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care au venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei

familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei
familiile monoparentale care au venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei
familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
persoanele fără adăpost
Anul acesta oamenii vor primi ajutor și pentru facturile la energie
Compensarea prețului la energie se va face prin suma de 1400 de lei. Aceasta va fi în două tranșe, la începutul anului, în februarie, și în a doua parte a anului, în septembrie.