La finalul anului 2021, industria de iGaming a fost evaluată la 61.5 miliarde de dolari, iar estimările arată că va ajunge la peste 115 miliarde de dolari până în 2028. Aceste statistici indică o creștere importantă de la an la an a veniturilor generate din diferite jocuri. Industria de gambling este susținută de o gamă variată de jocuri de cazinou și alte opțiuni de divertisment.

Creșterea industriei de iGaming se datorează multor factori, cum ar fi creșterea penetrării internetului, oportunitățile sporite de divertisment pentru jucători, o creștere semnificativă a utilizatorilor de smartphone-uri și multe altele.

Dintre toate jocurile online practicate de majoritatea persoanelor din lume, jocurile de cazinou sunt cele mai populare. Creșterea cererii pentru aceste jocuri este susținută de popularitatea uriașă a acestor jocuri și de inovația în tehnologie.

În ceea ce privește diferitele tipuri de jocuri de cazinou disponibile astăzi, cele mai populare sunt sloturile online și jocurile cu cărți. Nici ruleta nu e mai prejos, fiind la mare căutare printre pasionații jocurilor de cazinou, iar statistica arată că sute de milioane de jucători aleg să-și încerce norocul la acest joc în fiecare an, unii jucând cu bani reali, alții folosind unul dintre cazinourile care oferă bonus fara depunere. Dar haideți să vedem care sunt cele mai populare jocuri!

Sloturi online

Slot machines, recunoscute popular și sub denumirea de păcănele, au fost mereu pe prima poziție în topul jocurilor de cazinou. Acestea au cucerit jucătorii din cazinourile clasice, dar și online. Sloturile online au ajuns să fie cele mai populare jocuri din întreaga lume prin simplitatea modului de joc. În același timp grafica, sunetele și povestea contribuie semnificativ la succesul sloturilor. Aproximativ un miliard de oameni, la nivel global, au pariat cel puțin o mână la sloturile online.

Totodată, sloturile asigură cele mai mari venituri cazinourilor pentru că au un RTP teoretic de 95%-97%, însă jucătorii își scot banii în procent de 70%-75%.

Sloturile online sunt construite pe diferite matrice, unele clasice conform cu aparatele din cazinourile stradale, însă digitalizarea lor a permis ca producătorii să producă și matrice atipice.

Blackjack

Blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou din întreaga lume, iar în cazinourile online, este foarte apreciat de jucători. Blackjack-ul a fost adaptat de multe cazinouri și pe platformele mobile. Acest lucru îl face și mai popular în rândul jucătorilor.

Blackjack este un joc simplu de jucat și înțeles, iar jucătorii nu trebuie să petreacă mult timp învățând regulile sau strategiile. Cu reguli simple de joc, jucătorii pot înțelege rapid secretele Blackjack și pot începe să joace imediat.

Ruleta

Ruleta este un alt joc popular în cazinourile stradale și online. Cu o istorie de secole, ruleta a crescut rapid în topul preferințelor jucătorilor, iar astăzi este și mai palpitant la ruleta online decât la ruleta offline. În lume există trei variante de ruletă: europeană, americană și franceză. Însă producătorii au reușit să dezvolte și alte variante de ruletă care se practică pe aceleași reguli și principii, iar aici amintim de Mega Roulette; Rooftop Roulette și multe altele.

Concluzii

În afara de jocurile menționate mai sus, există și alte jocuri populare, iar aici mai amintim de Poker, Baccarat, Zaruri etc. Însă niciun joc nu egalează sloturile. Oamenii au devenit fani ai sloturilor online din multe motive întemeiate. Există numeroase variante ale acestor jocuri, iar o vorbă din lumea cazinourilor spune că există un slot pentru fiecare preferință. Cu siguranță veți găsi jocul preferat pentru experiențe inedite, iar distracția e garantată. Jucați responsabil și tratați jocurile de cazinou ca pe o sursă de divertisment, nu un stil de viață.