Află care sunt cele mai sănătoase joburi, ce pregătire necesită și mai ales ce avantaje îți oferă fiecare. Oferte de locuri de muncă pentru cele mai sănătoase joburi se găsesc preponderent în orașele mari, dar nu sunt excluse nici orașele mai mici pe platformele de recrutare.

Dureri de coloană, varice, miopie avansată, probleme grave cu stomacul, dureri de cap și migrene, probleme cardiace… multe meserii vin la pachet cu tot felul de probleme medicale care se observă în timp. Dar topul cu cele mai sănătoase joburi este destul de ofertant și mulți candidați încearcă să se îndrepte către domeniile cu cele mai puține riscuri medicale.

Cele mai multe profesii sau meserii sigure pentru sănătate nu presupun neapărat studii superioare, dar necesită multă pasiune și talent. Acestea generează mai multe locuri de munca Bucuresti sau în orașele mari. Dar se găsesc oferte și în orașele mai mici, cum ar fi locuri de munca Focsani pentru instructorii de fitness sau locuri de munca Tulcea pentru pasionații de flori sau pentru chiropracticieni.

Cele mai sănătoase joburi

Orice profesie și orice loc de muncă presupune un anumit efort intelectual sau fizic, mai mult sau mai puțin stres și anumite riscuri de accidente. Cu toate acestea, există diverse meserii și profesii care sunt considerate sănătoase deoarece nivelul de stres este foarte scăzut, efortul fizic este unul plăcut și benefic pentru organism, iar riscul de a deveni sedentar este minim, ceea ce nu poate fi decât oportun pentru inimă și circulație.

Instructor de dans

Este un loc de muncă foarte plăcut, se desfășoară în condiții sigure și într-un ambient deosebit. Nu toată lumea are parte de muzică și dans la locul de muncă! Un instructor de dans pentru adulți sau pentru copii are contact cu persoane plăcute și se bucură de o atmosferă deschisă la serviciu.

O asemenea profesie presupune mult talent, multă practică, dar menține corpul tonifiat și organismul sănătos până la adânci bătrâneți. Din dans nu te oprești niciodată!

Antrenor de gimnastică

Tinerii pasionați de sport și gimnastică pot deveni antrenori și pot lucra deopotrivă cu adulți, cu tineri și copii. Există numeroase oferte de lucru în diverse centre sportive, la școli și grădinițe de stat sau private, în hotelurile ce baze de tratament sau în stațiunile balneoclimaterice.

Antrenori pot fi tinerii care urmează Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar stilul lor de viață modelat în timpul facultății se păstrează ani de-a rândul sănătos și echilibrat.

Instructor de yoga

Indiferent de pregătirea ta profesională, dacă ești pasionat de yoga și urmezi cursuri de perfecționare, poți obține un atestat pentru a preda la rândul tău yoga. Instructorul de yoga lucrează de obicei independent, poate închiria un spațiu la interior pe timp de iarnă, poate oferi cursuri în aer liber, în parcuri, pe timp de vară.

Să transformi o mare pasiune într-o sursă de venit pentru o viață liniștită și echilibrată poate fi visul multor oameni. Nu ai șefi, nu ai ședințe, nu ai presiuni contratimp, nu există stres cotidian și eșecuri. Urmezi un stil de viață sănătos, cu un regim alimentar adecvat, iar organismul tău va beneficia de o viață lungă. Iar din această profesie te poți retrage foarte târziu, când alte categorii de angajați sunt nevoite să iasă la pensie pe caz de boală.

Florar sau designer de aranjamente florale

Una dintre cele mai frumoase meserii pentru femei, dar și pentru bărbați, este aceea de florar. Este adevărat că în depozitele florăriilor trebuie păstrate temperaturi foarte scăzute pentru a menține plantele proaspete, dar se adaptează treptat la temperaturi un pic mai mici și nici nu le face rău. Din contră! Se bucură de un mediu foarte plăcut de lucru, beneficiază de un aer răcoros și delicat parfumat.

Nivelul de stres aproape că nu există în această meserie, iar cei mai talentați pot deveni designeri de aranjamente florale fără să urmeze neapărat cursuri de specializare. Contează foarte mult pasiunea, talentul și creativitatea.

Chiropractician

Un terapeut chiropractician ajută pacienții să scape de dureri și lucrează în mod individual cu fiecare pacient în parte. Pentru o asemenea meserie, trebuie să ai o anumită înclinație, să trăiești sănătos, să faci multă mișcare și sport și mai ales să urmezi cursuri de specializare.

Dar meseria de chiropractician îți oferă multe avantaje și este una dintre cele mai sănătoase joburi din lume. Lucrezi cu oameni educați, îi ajuți să se întremeze, îi înveți să trăiască mai sănătos, îți faci programul după cum consideri tu și nu îți bați capul cu șefi dificili și ședințe stresante. Un chiropractician lucrează de obicei pe cont propriu și este recomandat de la un pacient la altul în funcție de rezultatele pe care le obține.

Agent de asigurări

Se presupune că un agent de asigurări duce o viață mult mai sănătoasă, face multă mișcare, merge mult pe jos, are diverse întâlniri plăcute în timpul zilei și este foarte comunicativ cu cei din jur. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii a inclus meseria de agent de asigurări printre cele mai sănătoase joburi din lume.

Nivelul de stres este destul de scăzut, iar cerințele nu sunt nici ele prea complicate. Mediul de lucru este unul foarte plăcut, multe întâlniri fiind organizate în birouri, săli de ședințe, restaurante sau terase. Cei care practică această meserie au un risc scăzut de boli coronariene sau de atac cerebral.

Vânzător de produse cosmetice

Testezi toate noutățile, îți aranjezi marfa pe rafturi, discuți cu zâmbetul pe buze cu clienții, te menții la curent cu tot felul de inovații și soluții pentru frumusețe și sănătate. Multe femei și-ar dori să lucreze în raioanele de produse cosmetice, să consilieze clientele și să promoveze parfumuri sau rujuri!

Este un loc de muncă unde nivelul de stres este foarte scăzut, iar vânzările nu stagnează niciodată. Nu vei fi niciodată stresat că nu poți vinde produsele, iar meseria aceasta o poți face și pe cont propriu, ca agent de vânzări pentru mari companii de cosmetice care folosesc metoda vânzării directe.